Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η φροντίδα του δέρματος

 Ένα ενδιαφέρον άρθρο για την περιποίηση του δέρματός μας από την Donna Anastasiadou. Την ευχαριστώ πολύ για την ευγένειά της και την άμεση έγκρισή της στην ανάρτηση του άρθρου της στο blog.

Δερματολογικό Ιατρείο,Αναστασιάδου Δομνίκη,Εγνατίας 95.

♦️Η φροντίδα του δέρματος, η καθημερινή μας ρουτίνα!
♦️Η σωστή περιποίηση του δέρματος ξεκινά από το να ανακαλύψετε τον τύπο επιδερμίδας που έχετε (ξηρή, μικτή ή λιπαρή), με τη βοήθεια του δερματολόγου σας. Με αυτό τον τρόπο θα ενημερωθείτε ορθά για τα προϊόντα περιποίησης που ταιριάζουν στη δική σας επιδερμίδα.
♦️Μία σωστή ρουτίνα περιποίησης πρωί και βράδυ για το πρόσωπό σας πρέπει να ξεκινάει με το σωστό καθαριστικό. Όταν η επιδερμίδα είναι σωστά προετοιμασμένη μπορεί να δεχθεί καλύτερα την καλλυντική φροντίδα που ακολουθεί τον καθαρισμό της. Στη συνέχεια, ανάλογα με τον τύπο δέρματος που έχετε θα πρέπει να ακολουθεί και η σωστή περιποίηση.
- Αν έχετε λιπαρό δέρμα με τάση ακμής, καλό θα είναι να εφαρμόζετε μία στυπτική λοσιόν αφού έχετε καθαρίσει και έχετε στεγνώσει καλά το πρόσωπό σας και έπειτα να χρησιμοποιείτε σμηγματορρυθμιστικές ενυδατικές κρέμες.
- Σε μικτά-κανονικά δέρματα προτείνεται, μετά τον καθαρισμό,η εφαρμογή ενός serum ή μιας λεπτόρρευστης ενυδατικής κρέμας
- Για την ξηρή επιδερμίδα, που έχει ανάγκη για μεγαλύτερη ενυδάτωση, ιδανικό επόμενο βήμα είναι ένα serum με υαλουρονικό οξύ και μετά, μία πιο πλούσια ενυδατική κρέμα.
- Ο καθαρισμός είναι το πρώτο βασικό βήμα του skincare και η αντηλιακή προστασία η τελευταία και σημαντικότερη κίνηση στην καθημερινή περιποίηση. Μην παραλείπετε να την ανανεώνετε κάθε δύο με τρεις ώρες, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες.
♦️Οι γυναίκες δεν πρέπει να ξεχνάτε ποτέ το καλό ντεμακιγιάζ προσώπου. Αυτό αρχικά πρέπει να γίνεται με γαλακτώματα ή micellar water και μετά να ακολουθεί ο καθαρισμός με το σωστό καθαριστικό για τον δικό σας τύπο επιδερμίδας. Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι αν έχετε πρόσωπο με ιδιαιτερότητες ή βλάβες του δέρματος(π.χ. μέλασμα, ακμή, έκζεμα ) χρειάζεστε ειδική φαρμακευτική και καλλυντική αγωγή, εξατομικευμένη.
♦️Πολύ σημαντική και απαραίτητη είναι η περιποίηση στην περιοχή των ματιών.Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι εξαιρετικά ευαίσθητο και λεπτό και θα πρέπει να επιλέγετε πολύ προσεκτικά τα προϊόντα περιποίησης.Θα ξεκινάτε πάντα με καλό ντεμακιγιάζ ματιών με προϊόντα που αφαιρούν εύκολα τα υπολείμματα μακιγιάζ και θα συνεχίζετε με ενυδατικές κρέμες εξειδικευμένες για την περιοχή των ματιών.Επιλέξτε προϊόντα που θα βοηθήσουν στη δική σας ανάγκη όπως μαύροι κύκλοι, σακούλες,λεπτές γραμμές και ρυτίδες.Μην ξεχνάτε να κάνετε μάσκες ματιών τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.
♦️Πολύ προσοχή πρέπει να δίνετε στη σωστή θερμοκρασία του νερού είτε πλένετε το πρόσωπο είτε το σώμα σας. Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στη διατήρηση υγιούς, ζωντανής και λαμπερής επιδερμίδας. Ιδανικά θα πρέπει να χρησιμοποιείτε χλιαρό νερό (35 με 40 βαθμούς Κελσίου).Το πολύ ζεστό νερό καθώς και το πολύ κρύο νερό βλάπτουν και αφυδατώνουν την επιδερμίδα και το δέρμα γίνεται ξηρό, θαμπό και αφυδατωμένο.
♦️Ο σωστός καθαρισμός του σώματος  κατά τη διάρκεια του ντους γίνεται με απαλές κινήσεις των χεριών. Θα πρέπει να αποφεύγετε σκληρά σφουγγάρια διότι τραυματίζουν την επιδερμίδα.
Αμέσως μετά, δεν πρέπει ποτέ να παραλείπετε την ενυδάτωση του σώματος σας τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.
♦️Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε φρούτα, λαχανικά ,φυτικές ίνες, αρκετό νερό, συμβάλλουν επίσης στην υγιή εμφάνιση της επιδερμίδας σας, όπως επίσης ευεργετικά δρα και ο καλός ύπνος 7 με 9 ώρες την ημέρα.
♦️Το δέρμα είναι ο καθρέπτης της συνολικής κατάστασης του σώματός σας! Αφιερώστε λίγη ώρα την ημέρα για να παραμένει όμορφο, νεανικό και υγιές!!


Ενδιαφέρον άρθρο για την περιποίηση του δέρματος από την Ντόνα Αναστασιάδου


Νένα Μεϊμάρη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Απώλεια – Γενικές σημειώσεις

   Η απώλεια μπορεί να έρθει σε πολλές μορφές. Εμείς γνωρίζουμε την απώλεια του άντρα μας, που είναι το άλλο μας "μισό", η προέκταση του εαυτού μας. Έφυγε και καλούμαστε να συνεχίσουμε μόνες μας. Με τον καλύτερο τρόπο που μπορούμε. Πενθούμε με τον δικό μας μοναδικό τρόπο. Στην ουσία θα χάσουμε το νόημα της ζωής μας, έτσι όπως τη γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Θα χρειαστεί να βρούμε άλλο νόημα για να συνεχίσουμε με νέα κανονικότητα. Αυτό οδηγεί συχνά σε διαταραχή και συγκεκριμένα σε ένα είδος άγχους.  Ο Cabor Mate στο βιβλίο του «Όταν το σώμα λέει όχι» ρωτάει: "Πώς γίνεται να δημιουργούνται τόσα προβλήματα όταν απουσιάζει κάποιος η κάτι; Πρέπει να υπάρχει μία βιολογία της απώλειας, και πρέπει να την ανακαλύψουμε". Στο ίδιο βιβλίο διαβάζουμε: "Τα στρεσογόνα ερεθίσματα υποδηλώνουν ότι κάτι λείπει 'ή πρόκειται να εξαφανιστεί και αυτό το κάτι είναι σημαντικό και επιθυμητό από τον οργανισμό". Τέλος πάντων... η απώλεια γίνεται και ένα είδος ναρκωτικού. Δε θέλεις να εί...

Αγαπητές μου φίλες και φίλοι, σας εύχομαι ολόψυχα Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση, με την ελπίδα το φως να κερδίσει το σκοτάδι!

  Νένα Μεϊμάρη

Εθισμός στο πένθος!

Νένα Μεϊμάρη Με μεγάλο ενδιαφέρον αγόρασα το βιβλίο “Becoming Supernatural” του DR JOE DISPENZA, στα Ελληνικά. (Πώς συνηθισμένοι άνθρωποι κάνουν το ακατόρθωτο). Όπως λέει και ο Tony Robbins: «Ο Dr Joe Dispenza μας δείχνει πώς να ξεπεράσουμε τα όριά μας και να ζήσουμε μια εξαιρετική ζωή». Δεν έχω τελειώσει ακόμα όλο το πόνημα αλλά από τις πρώτες σελίδες του βιβλίου βρήκα την απάντηση που ψάχνω εδώ και 5 χρόνια στην ερώτηση: «Γιατί με το που ξυπνάω κάθε πρωί πηγαίνω στις ίδιες σκέψεις της απώλειας;». Γιατί δεν μπορώ να ξεφύγω έστω και ένα πρωινό για τόσο καιρό και ας το έχω προσπαθήσει μερικές φορές. Ο Dr Dispenza μας εξηγεί ότι όταν έχουμε εθιστεί σε "κάτι", αυτό το κάτι μας δημιουργεί συναισθήματα τόσο έντονα που γινόμαστε ένα με αυτά και έτσι καθίσταται ως φυσική πραγματικότητα. Με άλλα λόγια έχουμε εθιστεί σοβαρά σε αυτήν την κατάσταση και έτσι βρισκόμαστε σε επίπεδο επιβίωσης. Τώρα βέβαια όλοι γνωρίζουμε ότι είναι πολύ δύσκολο να σπάσουμε συνήθειες και να πετάξουμε τον όπο...

Δεν μπορείς να ελέγξεις την καταιγίδα, αλλά μπορείς να μάθεις να στέκεσαι μέσα της

  Ενώ όλα αλλάζουν με καταιγιστικούς ρυθμούς, η τεχνολογία, το κλίμα, η εργασία, οι ανθρώπινες σχέσεις, υπάρχει μια εσωτερική επιθυμία που διαρκώς δυναμώνει – να νιώσουμε σταθερότητα. Όταν ο κόσμος γύρω μας μοιάζει να παραπαίει, η ανάγκη για εσωτερική γείωση είναι ανάγκη επιβίωσης. Η γείωση, όπως την προσεγγίζει ο Dr. Jordan Grumet στο Psychology Today, δεν είναι κάτι αόριστο. Είναι μια υπαρξιακή αγκύρωση που μας συνδέει με το νόημα και τον σκοπό της ζωής μας και μπορεί να λειτουργήσει ως αντίδοτο στο άγχος και την αστάθεια της καθημερινότητας. Αυτό δεν σημαίνει να μένουμε κολλημένοι στο παρελθόν, αλλά να αντλούμε δύναμη από αυτό για να αντιμετωπίσουμε το παρόν με μεγαλύτερη ισορροπία και καθαρότητα. Η δύναμη της προσωπικής αφήγησης Ο Grumet κάνει μια σημαντική διάκριση: άλλο είναι το νόημα (το πώς ερμηνεύουμε τη ζωή μας) και άλλο ο σκοπός (οι πράξεις που αναλαμβάνουμε). Η γείωση, λέει, λειτουργεί ως η γέφυρα που ενώνει αυτά τα δύο. Δεν είναι απλώς μια εσωτερική αίσθηση· είναι μια ...