Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κάνε το άλμα και φρόντισε να είναι πιο γρήγορο από τη φθορά

Προς τα που, λοιπόν, μας οδηγεί ο Χρόνος;

Στην αναπόφευκτη φθορά που αυτός προκαλεί; Ή μήπως στην εξιλέωση;

Δεν μπορούμε να τον σταματήσουμε, αλλά όμως αν “συγχρονιζόμασταν” μαζί του δε θα βιώναμε τη φθορά, αλλά την εξέλιξη.

Ο μηχανισμός της φθοράς ενεργοποιείται μέσω της προσκόλλησης σε δεδομένα και καταστάσεις που ανήκουν στο παρελθόν.

Αρνούμενοι να προχωρήσουμε παρακάτω, εγκλωβιζόμαστε σε προηγούμενες εκδοχές γεγονότων που πλέον έχουν εξελιχθεί και έχουν αλλάξει μορφή και σημασία. Έτσι, μπαίνουμε σε λειτουργία συντήρησης, αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς τίποτα το παλιό δεν μπορεί να συντηρηθεί για μεγάλο διάστημα.

Έρχεται έτσι η φθορά μαζί με την λύπη που μας προκαλεί για τους χαμένους παραδείσους κάποιας προηγούμενης εποχής, τους ανθρώπους κάποιας άλλης περιόδου και τον εαυτό μας σε μία πιο ευχάριστη εκδοχή.

Στην πραγματικότητα όμως τίποτα δεν είναι σταθερό παρά μόνο οι ίδιες οι προσκολλήσεις σε ιδέες, συναισθήματα και σε παρελθοντικές εικόνες του εαυτού μας, οι οποίες βρίσκονται για χρόνια στην κατάψυξη της ψυχής μας και έχουν πλέον χάσει κάθε θρεπτική αξία.

Είναι ενάντια στη Φύση η αντίσταση στην αλλαγή και για αυτό όποιος δεν υπακούει αυτόν τον απαράβατο νόμο, είναι φυσικό επόμενο να υποστεί την φθορά.

Εμείς οι σύγχρονοι άνθρωποι, κάτοικοι οι περισσότεροι των μεγαλουπόλεων έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε καταψύκτες όχι μόνο για την φυσική τροφή μας, αλλά και για την πνευματική.

Με αυτό τον τρόπο, αντί να εξελισσόμαστε προσπαθούμε να συντηρηθούμε αντιστεκόμενοι στην φυσική αλλαγή.

Η ζωή όμως έχει άλλα σχέδια!

Η Φύση είναι αθάνατη και η Φύση μας προστάζει να ακολουθήσουμε τους ρυθμούς της και να εμπιστευτούμε τη Σοφία της κατά τα στάδια της εξέλιξής μας έτσι ώστε να ολοκληρώσουμε αυτόν τον υπαρξιακό κύκλο ομαλά.

Υπάρχει μία νεότητα που κανείς δεν μπορεί να μας τη στερήσει, κι αυτή είναι η ίδια η στιγμή που ζούμε που αλλάζει πρόσωπα και χρώματα με τρόπους που θα παραμείνουν για μας ένα ιερό μυστήριο.

Κι όπως ένας καρπός πάνω στο δέντρο, όταν παρατηρηθεί μεμονωμένα προκαλεί θλίψη γιατί φαίνεται να πεθαίνει, έτσι κι ένας άνθρωπος που βλέπει τον εαυτό του αποκομμένο από τη Φύση θλίβεται για τη θνητή μοίρα του.

Αν δούμε όμως την μεγάλη εικόνα, ο ίδιος νεκρός καρπός γίνεται τροφή για το ίδιο δέντρο έτσι ώστε αυτό να μένει για πάντα ζωντανό. Πρόκειται για ένα τέλειο σύστημα αθανασίας που ποτέ δε θα καταφέρουμε από την τωρινή μας θέση να αποκωδικοποιήσουμε.

Ας κάνουμε λοιπόν ένα άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά κι ας πηδήξουμε στη βάρκα της εξέλιξης με προορισμό νέα λιμάνια που ακόμη δεν έχουμε ανακαλύψει.


Πηγή: ιστοσελίδα Εναλλακτική Δράση 

Νένα Μεϊμάρη 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιατί φωτογραφίζω;

“Η φωτογραφία είναι μια αδύναμη φωνή, αλλά μερικές φορές μπορεί να προσκαλέσει τις αισθήσεις μας  προς τη συνείδηση, να προκαλέσει συναισθήματα τόσο δυνατά ώστε να λειτουργούν ως καταλύτες της σκέψης”. W.E. Smith 1977 Θεωρούμε ότι η φωτογραφία εφευρέθηκε για να αποτυπώσει, να ερμηνεύσει, ή να αποδείξει κάτι σχετικά με την πραγματικότητα, κατά το “αυτό υπήρξε” του Roland Barthes. Οι έννοιες, όμως, που στηρίζουν τη φωτογραφία δε σχετίζονται μόνο με την πραγματικότητα. Αφορούν και το νόημα, το βλέμμα, την επιθυμία, το θάνατο, τον χρόνο, τη μνήμη, το λόγο. Η τέχνη της φωτογραφίας δεν περιορίζεται στο να αποτελεί απλή συλλογή πληροφοριών σε εικόνες, αλλά στην πραγματικότητα μας αποκαλύπτει την οπτική γωνία του παρατηρητή, άρα του ατόμου που φωτογραφίζει. Είναι μια γλώσσα, ένας κώδικας επικοινωνίας των συναισθημάτων, των διαθέσεων, των σκέψεων. Ένας τρόπος να γνωρίσεις τον κόσμο, τόσο τον εξωτερικό, όσο κυρίως τον εσωτερικό. Η φωτογραφία κρύβει λοιπόν ένα αμέτρητο δυναμικό όχι μόνο ως ερ...

Εθισμός στο πένθος!

Νένα Μεϊμάρη Με μεγάλο ενδιαφέρον αγόρασα το βιβλίο “Becoming Supernatural” του DR JOE DISPENZA, στα Ελληνικά. (Πώς συνηθισμένοι άνθρωποι κάνουν το ακατόρθωτο). Όπως λέει και ο Tony Robbins: «Ο Dr Joe Dispenza μας δείχνει πώς να ξεπεράσουμε τα όριά μας και να ζήσουμε μια εξαιρετική ζωή». Δεν έχω τελειώσει ακόμα όλο το πόνημα αλλά από τις πρώτες σελίδες του βιβλίου βρήκα την απάντηση που ψάχνω εδώ και 5 χρόνια στην ερώτηση: «Γιατί με το που ξυπνάω κάθε πρωί πηγαίνω στις ίδιες σκέψεις της απώλειας;». Γιατί δεν μπορώ να ξεφύγω έστω και ένα πρωινό για τόσο καιρό και ας το έχω προσπαθήσει μερικές φορές. Ο Dr Dispenza μας εξηγεί ότι όταν έχουμε εθιστεί σε "κάτι", αυτό το κάτι μας δημιουργεί συναισθήματα τόσο έντονα που γινόμαστε ένα με αυτά και έτσι καθίσταται ως φυσική πραγματικότητα. Με άλλα λόγια έχουμε εθιστεί σοβαρά σε αυτήν την κατάσταση και έτσι βρισκόμαστε σε επίπεδο επιβίωσης. Τώρα βέβαια όλοι γνωρίζουμε ότι είναι πολύ δύσκολο να σπάσουμε συνήθειες και να πετάξουμε τον όπο...

Ποτέ δεν είναι αργά!!!

  «Ποτέ δεν είναι αργά να γίνεις αυτό που θα μπορούσες να είσαι» του George Eliot «Ποτέ δεν είναι αργά – στα μυθιστορήματα η στη ζωή – να αναθεωρήσουμε» της Nancy Thayer «Είμαστε οι πρωταγωνίστριες της δικής μας ιστορίας» της Mary McCarthy «Μην ψάχνεις έξω από τον εαυτό σου. Οι ουρανοί βρίσκονται μέσα σου» της Mary Lou Cook «Λίγο από ότι σου κάνει κέφι, σου κάνει καλό» της Marie Lloyd Νένα Μεϊμάρη

Ο ρατσισμός καλά κρατεί!!!

Νένα Μεϊμάρη «Πήγαινε κάνε κανένα παιδί ή υιοθέτησε κανένα», ακούσαμε πρόσφατα από εκεί που δεν θα έπρεπε να το ακούγαμε αυτό. Ωστόσο είναι κάτι που το ακούμε συχνά εμείς οι γυναίκες και όταν έρχεται και σε εμάς τις χήρες τότε ακούγεται ακόμα πιο έντονα. Η νοοτροπία της κοινωνίας παίρνει για δεδομένο ότι είμαστε χωρίς παιδιά άρα καημένες, για λύπηση και με μοναχικά γεράματα. Ίσως φταίμε και εμείς οι ίδιες γιατί δεν κάναμε τις απαραίτητες θυσίες να μείνουμε στο κρεβάτι για μήνες, να χάσουμε την προσωπική μας ζωή για λίγο και να αφήσουμε τα χόμπι μας στην άκρη, συνεχίζει η νοοτροπία. Κάποια από αυτά τα δέχτηκα και εγώ προσωπικά αλλά φυσικά και δεν τα αγκάλιασα. Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι που μία γυναίκα και μία χήρα δεν έχει παιδιά. Γιατί όμως αυτό να γίνει στίγμα στη ζωή μας δεν το κατάλαβα ποτέ. Η κοινωνία γαλουχείται με τις δικές της ιδέες αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι με αντιπροσωπεύουν στο συγκεκριμένο σημείο. Προσωπικά εγώ ποτέ δεν ένιωσα ότι μου λείπει ένα παιδί όσο ζούσε ο άντρας μο...