Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κάνε τη διαφορά και κοίτα όσα έχεις καταφέρει μέχρι τώρα!


 Σε τι κόσμο ζούμε; Αναρωτιέμαι κάθε μέρα που «περνάει», όλα έχουν «θυσιαστεί στο βωμό του χρήματος», για χάρη του έχουμε πάψει να ζούμε, να χαιρόμαστε. Παλιότερα οι άνθρωποι έλεγαν «Δουλεύω για να ζήσω», ακόμη και αυτό έχει ανατραπεί «Ζούμε για να δουλεύουμε», δεν υπάρχει ζωή. Κάθε μέρα ακούς και από ένα κακό νέο, έχουμε εγκλωβιστεί σε ένα κόσμο με «κτήνη», που σκοτώνουν για να ζήσουν, για να φανούν πιο δυνατοί. Δεν τους νοιάζει ο συνάνθρωπος τους, κοιτούν με υπεροψία κάθε άνθρωπο που νομίζουν ότι μπαίνει εμπόδιο στα όνειρα τους και τον σκοτώνουν είτε σωματικά, είτε ψυχικά.

Ποτέ δεν μου άρεσε, η γενίκευση, πιστεύω στις εξαιρέσεις, άλλωστε όπως λένε η εξαίρεση είναι αυτήν που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Υπάρχουν και άνθρωποι σε αυτό τον κόσμο με όλη την σημασία της λέξης αλλά είναι πολύ λίγοι, δυσεύρετοι και οι περισσότεροι έχουν απογοητευτεί από την κακία αυτού του κόσμου. Όχι άδικα βέβαια, είχαν όνειρα και τους τα «πήραν».

Κοιτάνε γύρω τους και βλέπουν μόνο ασχήμια, μία κοινωνία που ζει «μέσα» στο ψέμα που πιστεύει σε ό, τι βλέπει, χωρίς να βλέπει ουσιαστικά, που κοιτάει μόνο την επιφάνεια χωρίς να επικεντρώνεται σε αυτό που έχει πραγματική αξία.

Τι έχει άραγε αξία; Όλα έχουν εξευτελιστεί και εμείς ακόμη ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο, αλλά κάθε μέρα καταλαβαίνουμε ότι σε αυτό τον κόσμο δεν αξίζει σχεδόν τίποτα. Μερικές φορές προσπαθούμε, νομίζουμε πως έχουμε την δύναμη να τον αλλάξουμε και όμως δεν αλλάζει, μόνο η ματιά μας μπορεί να αλλάξει, η οπτική γωνία που βλέπουμε τις καταστάσεις. Και ίσως αυτήν να είναι η λύση που ψάχνω, που ψάχνεις.

Η ζωή ναι είναι σκληρή, άδική, υπάρχουν άνθρωποι για παράδειγμα που δουλεύουν όλη μέρα και πάλι τα λεφτά που βγάζουν δεν τους φτάνουν ούτε για τα προς το ζην και άλλοι που έχουν την τύχη να βρίσκονται μέσα στα πλούτη χωρίς να κάνουν και πολύ προσπάθεια.

Βλέποντας αυτό εννοείται και απογοητεύεσαι αλλά αν κοιτάξεις λίγο πιο πέρα από αυτό ή από την κακία που μας κατακλύζει θα δεις πως υπάρχει και η άλλη πλευρά. Το λάθος που κάνουμε είναι ότι μένουμε στα προβλήματα προσκολλημένοι, βρίσκουμε πρόβλημα στο πρόβλημα και όχι λύση στο πρόβλημα. Και αν υπάρχουν συνέχεια προβλήματα τι κάνουμε; Ίσως με ρωτούσε κάποιος.

Αποφασίζουμε να βρούμε λύση στο πιο μικρό, ξεκινάμε από κάτι και μετά παίρνουμε θάρρος και συνεχίζουμε χωρίς σταματημό. βάζουμε στόχους και κοιτάμε μόνο εκεί χωρίς να ακούμε κανέναν. Οι περισσότεροι δεν καταλαβαίνουν τον «αγώνα» μας, «το παίζουν έξυπνοι», κοιτάζοντας τους άλλους αποθαρρύνεσαι. Κάνε την διαφορά και κοίτα μόνο εσένα, όσα έχεις καταφέρει μέχρι τώρα, πόσα ξεπέρασες που δεν πίστευες, σε πόσα είπες «δεν μπορώ» και τα κατάφερες. Αυτά να κοιτάς, να προσπαθείς να γίνεσαι κάθε μέρα καλύτερος, η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, να δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό και να το κάνεις για εσένα.

Ακόμη και ένα πρόβλημα υγείας να σου εμφανιστεί να πιστέψεις πως και με αυτό μπορείς να τα καταφέρεις. Και κάτι τελευταίο ποτέ δεν είναι αργά, ξεκουράσου, πάρε το χρόνο που χρειάζεσαι, αναλογίσου τι κατάφερες και ξεκίνα, να μην επαναπαύεσαι, να μην λες δεν πειράζει αυτό είναι που πειράζει πιο πολύ…

Πηγή: Ιστοσελίδα Εναλλακτική Δράση

Νένα Μειμάρη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιατί φωτογραφίζω;

“Η φωτογραφία είναι μια αδύναμη φωνή, αλλά μερικές φορές μπορεί να προσκαλέσει τις αισθήσεις μας  προς τη συνείδηση, να προκαλέσει συναισθήματα τόσο δυνατά ώστε να λειτουργούν ως καταλύτες της σκέψης”. W.E. Smith 1977 Θεωρούμε ότι η φωτογραφία εφευρέθηκε για να αποτυπώσει, να ερμηνεύσει, ή να αποδείξει κάτι σχετικά με την πραγματικότητα, κατά το “αυτό υπήρξε” του Roland Barthes. Οι έννοιες, όμως, που στηρίζουν τη φωτογραφία δε σχετίζονται μόνο με την πραγματικότητα. Αφορούν και το νόημα, το βλέμμα, την επιθυμία, το θάνατο, τον χρόνο, τη μνήμη, το λόγο. Η τέχνη της φωτογραφίας δεν περιορίζεται στο να αποτελεί απλή συλλογή πληροφοριών σε εικόνες, αλλά στην πραγματικότητα μας αποκαλύπτει την οπτική γωνία του παρατηρητή, άρα του ατόμου που φωτογραφίζει. Είναι μια γλώσσα, ένας κώδικας επικοινωνίας των συναισθημάτων, των διαθέσεων, των σκέψεων. Ένας τρόπος να γνωρίσεις τον κόσμο, τόσο τον εξωτερικό, όσο κυρίως τον εσωτερικό. Η φωτογραφία κρύβει λοιπόν ένα αμέτρητο δυναμικό όχι μόνο ως ερ...

Εθισμός στο πένθος!

Νένα Μεϊμάρη Με μεγάλο ενδιαφέρον αγόρασα το βιβλίο “Becoming Supernatural” του DR JOE DISPENZA, στα Ελληνικά. (Πώς συνηθισμένοι άνθρωποι κάνουν το ακατόρθωτο). Όπως λέει και ο Tony Robbins: «Ο Dr Joe Dispenza μας δείχνει πώς να ξεπεράσουμε τα όριά μας και να ζήσουμε μια εξαιρετική ζωή». Δεν έχω τελειώσει ακόμα όλο το πόνημα αλλά από τις πρώτες σελίδες του βιβλίου βρήκα την απάντηση που ψάχνω εδώ και 5 χρόνια στην ερώτηση: «Γιατί με το που ξυπνάω κάθε πρωί πηγαίνω στις ίδιες σκέψεις της απώλειας;». Γιατί δεν μπορώ να ξεφύγω έστω και ένα πρωινό για τόσο καιρό και ας το έχω προσπαθήσει μερικές φορές. Ο Dr Dispenza μας εξηγεί ότι όταν έχουμε εθιστεί σε "κάτι", αυτό το κάτι μας δημιουργεί συναισθήματα τόσο έντονα που γινόμαστε ένα με αυτά και έτσι καθίσταται ως φυσική πραγματικότητα. Με άλλα λόγια έχουμε εθιστεί σοβαρά σε αυτήν την κατάσταση και έτσι βρισκόμαστε σε επίπεδο επιβίωσης. Τώρα βέβαια όλοι γνωρίζουμε ότι είναι πολύ δύσκολο να σπάσουμε συνήθειες και να πετάξουμε τον όπο...

Ποτέ δεν είναι αργά!!!

  «Ποτέ δεν είναι αργά να γίνεις αυτό που θα μπορούσες να είσαι» του George Eliot «Ποτέ δεν είναι αργά – στα μυθιστορήματα η στη ζωή – να αναθεωρήσουμε» της Nancy Thayer «Είμαστε οι πρωταγωνίστριες της δικής μας ιστορίας» της Mary McCarthy «Μην ψάχνεις έξω από τον εαυτό σου. Οι ουρανοί βρίσκονται μέσα σου» της Mary Lou Cook «Λίγο από ότι σου κάνει κέφι, σου κάνει καλό» της Marie Lloyd Νένα Μεϊμάρη

Ο ρατσισμός καλά κρατεί!!!

Νένα Μεϊμάρη «Πήγαινε κάνε κανένα παιδί ή υιοθέτησε κανένα», ακούσαμε πρόσφατα από εκεί που δεν θα έπρεπε να το ακούγαμε αυτό. Ωστόσο είναι κάτι που το ακούμε συχνά εμείς οι γυναίκες και όταν έρχεται και σε εμάς τις χήρες τότε ακούγεται ακόμα πιο έντονα. Η νοοτροπία της κοινωνίας παίρνει για δεδομένο ότι είμαστε χωρίς παιδιά άρα καημένες, για λύπηση και με μοναχικά γεράματα. Ίσως φταίμε και εμείς οι ίδιες γιατί δεν κάναμε τις απαραίτητες θυσίες να μείνουμε στο κρεβάτι για μήνες, να χάσουμε την προσωπική μας ζωή για λίγο και να αφήσουμε τα χόμπι μας στην άκρη, συνεχίζει η νοοτροπία. Κάποια από αυτά τα δέχτηκα και εγώ προσωπικά αλλά φυσικά και δεν τα αγκάλιασα. Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι που μία γυναίκα και μία χήρα δεν έχει παιδιά. Γιατί όμως αυτό να γίνει στίγμα στη ζωή μας δεν το κατάλαβα ποτέ. Η κοινωνία γαλουχείται με τις δικές της ιδέες αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι με αντιπροσωπεύουν στο συγκεκριμένο σημείο. Προσωπικά εγώ ποτέ δεν ένιωσα ότι μου λείπει ένα παιδί όσο ζούσε ο άντρας μο...